12 Mayıs Hemşireler Günü Kutlu Olsun
12 Mayıs 2023

12 Mayıs Hemşireler Günü Kutlandı

12 Mayıs Hemşireler günü etkinlikleri bir dizi törenle kutlandı. İlk olarak Giresun Meydan Atapark'da  Giresun İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nuray Yılmaz, ilimizdeki sağlık tesislerinin yöneticileri, sağlık sendikaları yöneticileri, tüm sağlık tesislerinde görevli hemşire arkadaşlarımızın katıldığı Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni gerçekleşti.

Törende günün anlam ve önemimi için konuşma yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nuray Yılmaz " Hemşirelerin hem klinik hem saha çalışmalarında bakım verici rolünün yanı sıra eğitici, danışman, karar verici, yönetici ve koordinatör rolleri vardır bu nedenle Türk Hemşireler Derneğin in’de üyesi olduğu Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) 2023 yılı için “Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz “ olarak belirlediği tema ile küresel sağlık sorunlarını ele almak ve herkes için küresel sağlığı iyileştirmek amacıyla gelecekte hemşirenin nasıl konumlandırılması gerektiğinin tartışılmasını istemekte, sağlığın geliştirilmesi ve hastalıkların önlenmesi için hemşire iş gücünün desteklenmesi ve hemşirelik mesleğine yatırım yapılmasını önermektedir.

Son yıllarda yaşamış olduğumuz gerek pandemi süreci gerekse yakın zamanda yaşadığımız doğal afet durumlarında etkin sağlık hizmet sunumunun önemini anlamış bulunmaktayız. Hemşirelik mesleğinin dünyada ve ülkemizde sağlık bakım sistemi içerisinde önemli bir rol oynadığı artık tartışılmaz bir gerçektir. Hemşireler sadece sağlık kurumlarında değil insan yaşamına dokunduğu ve hayata değer kattığı her yerdedir. Desteklenen ve güçlendirilmiş bir hemşirelik iş gücü, sağlık çıktılarını iyileştirmek için etkili bir çözümdür.

Önce insan diyerek halka hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden bu yüce mesleğin mensupları, geleceğin sağlık bakımında öncü bir ses olan bütün hemşirelerin hemşireler gününü kutlayarak,bizlerle birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında düzenlediğimiz çelenk koyma törenimize geldiğiniz için teşekkür ediyor , arzu ettiğimiz geleceği hep beraber inşa edebilmek umuduyla 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftamız kutlu olsun ." dedi.

Ardından özellikle pandemi döneminde yaşanan zorlu çalışma koşullarına değinen başhekimimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı "Zorlu çalışma koşullarında dur durak demeden her türlü zorluğa göğüs geren hemşire arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hemşireler gününü kutluyorum." dedi.

İl sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut " Fedakarlık, sabır, sevgi ve gayretle görev yapan sağlık ordumuzun vazgeçilmezleri hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum." dedi

Çelenk bırakma törenin ardından hastanemizde İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kesicioğlu, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nuray Yılmaz, İdari Mali Hizmetler Müdürümüz Murat Turan, Destek Kalite Müdürümüz  Zafer Tamdoğan,  hastanemizde görevli hemşire ve sağlık çalışanlarının katılımıyla kutlama töreni gerçekleşti.

Törende ünite birim sorumlu hemşirelerine tüm çalışma arkadaşları adına  İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kesicioğlu, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nuray Yılmaz, İdari Mali Hizmetler Müdürümüz Murat Turan tarafından belge takdim edildi. Çalışanlarımıza pasta ikram edildi.

• IMG_2877 kopya.jpg
  • IMG_2870 kopya.jpg