Laparoskopik Teknik İle Mide Delinmesi Ameliyatı

Hastanemiz acil servisine ani başlayan karın ağrısı şikayeti gelen 36 yaşında erkek hasta, yapılan tetkikler sonucu mide delinmesi (peptik ülser perforasyonu) ön tanısı ile genel cerrahi kliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Muhtaroğlu ve Dr Mert Güngör tarafından acil şartlarda ameliyata alınmış ve kapalı yöntemle ( laparoskopik), yaklaşık 1 saat süren başarılı ameliyatın ardından takip ve tedavi için servise transfer edilmiştir.

Hastanemizde ilk kez gerçekleştirilen yöntem ile ilgili açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Ali Muhtaroğlu; kapalı (laproskopik)  ameliyatların bir çok hastalıkta olduğu gibi mide delinmesi hastalarının cerrahi tedavisinde de başarılı ile uygulanabildiğini, böylece hastaların daha az ameliyat sonrası ağrı, daha küçük ameliyat izi ve ameliyat sonrası daha erken dönemde günlük hayata dönme gibi avantajlara sahip olduğunu belirtti.

Genel Cerrahi Kliniği olarak her zaman bilimsel gerçekleri ve güncel gelişmeleri takip ettiklerini ve kendilerine bu imkanı sağlayan Başhekim ve hastane yönetimine teşekkür ettiğini belirtti.

• say12ali kopya.jpg