Günlük önerilen tuz miktarı 5 g (yaklaşık 1 çay kaşığı) iken, birçok kişi bunun 2-3 katı kadar tuz tüketmektedir.
Fazla Tuzun Zararları Nelerdir?
Yüksek tansiyon başta olmak üzere,
Kalp hastalıkları,
İnme/felç,
Böbrek hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Tuzun çoğu sofrada eklediğimizden değil; ekmek, peynir, zeytin, hazır ve işlenmiş yiyeceklerden gelir.
Ne yapmalıyız?
Yemeklere ekstra tuz eklemeyin.
Etiket okuyun ‘’Sodyum’’ içeriğine dikkat edin.
Tuz yerine baharat, limon ve sarımsak gibi doğal tatlandırıcıları kullanın.
Çocuklara küçük yaştan itibaren az tuzlu beslenme alışkanlığını kazandırın.
sağlığınız İçin Tuzu Azaltın, Yaşam Kalitenizi Artırın!
Prof. Dr. Tülin Akagün
Nefroloji Uzmanı