Genel Cerrahi Intership Programı Katılım Belgesi ve Sertifikası Verildi
30 Eylül 2024

Prof. Dr. İlker Şengül tarafından, Mısır Benha Üniversitesi Tıp Fakültesinden Intern Mariam Moussa’ya, Hastanemiz Genel Cerrahi Eylül 2024 Internship Program Eğitimi sonrasında, katılım belgesi verildi

Benha University Faculty of Medicine, Benha, Egypt (Mısır), Intern Mariam Moussa, Genel Cerrahi Kliniğinde, Eylül 2024’te teorik ve pratik eğitim amaçlı olarak çalışmak üzere, the International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) kapsamında, Fakültemiz Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. İlker Şengül tarafından, Surgery Internship programına kabul edilmişti.

Uluslararası Öğrencimizin, anılan Intership Programının tamamlanmasının ardından; Eğitim Sorumlumuz Prof. Dr. İlker Şengül ve Int. Dr. Mariam Moussa, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı’ya makamında ziyarette bulundu. Başhekimimiz, bu ziyaretten memnuniyet duyduğunu, uluslararası tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim için bizleri tercih etmesinin kendisini ayrıca memnun ettiğini ve bu tür girişimleri, şahsı ve kurumu adına her zaman desteklediklerinin belirttikten sonra, uluslararası ve akademik alanda özverili çalışmaları için Prof. Dr. İlker Şengül’e teşekkürlerini dile getirdi. Sonrasında, Prof. Şengül tarafından hazırlanan katılım belgesinin Intern Mariam Moussa’ya verilmesinin ardından, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Daha önceki yıllarda da Prof. Dr. İlker Şengül tarafından, Tıp Fakültemiz ve Eğitim ve Araştırma Hastanemizde,

·         TurkMSIC Yurtiçi Staj Değişimi kapsamında;

İstanbul Marmara, Ankara, Kayseri Erciyes, Kıbrıs Yakın Doğu, Mersin ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri gibi birçok Ulusal Tıp Fakültesinden ilk ulusal,

·         IFMSA Yurtdışı Staj Değişimi kapsamında;

·     Aralık 2018-Ocak 2019, Universidade de Uberaba (UNIUBE), School of Medicine, Uberaba, MG, Brazil

·      Aralık 2018-Ocak 2019, University of Kenyatta,School of Medicine, Nairobi, Kenya

·     Temmuz 2023, University of Szeged, Albert Szent-Györgyi Faculty of Medicine in Szeged, Hungary

·     Ocak 2024, Universidade de Vassouras, Faculdade de Medicina, Vassouras, Brazil

katılımlı ilk uluslararası ziyaretçi öğrenciler (Internsip) kabul edilmiş ve tamamladıkları stajları sonrasında kendilerine katılım belgeleri ve sertifikaları verilmişti.

Eylül 2024

Giresun