12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Kutlu Olsun
14 Mayıs 2024

Hemşireler Haftası hastanemizde bir tören ile kutlandı. Hastanemiz yemekhanesinde gerçekleşen törene çalışma arkadaşlarımız ve hastanemiz yöneticilerimizin yanı sıra İl Sağlık Müdürümüz Doç.Dr. Muhammet Bulut, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Köksal, Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Şahin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek katıldı.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nuray Yılmaz  konuşmasında " Sağlık ordusunun vazgeçilmez neferleri biz hemşireler, insanların hayatlarını kurtarmak ve onlara sağlıklarını geri kazandırmak için emek ve olağanüstü bir çabayla dolu olan bir mesleğin temsilcileriyiz. Bizler sahada çalışırken din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkes için sağlık ilkesini benimseyerek birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol alan üyesi olma konumundayız.

Bugün burada bir araya gelerek mesleğimize olan bağlılığımızı ve tutkumuzu bir kez daha kutluyoruz. Sizlerin fedakarlığı, emeği ve özverisi sağlık sektörünün en büyük güvencesidir. Bu özel günde birbirimize olan desteğimizi ve dayanışmamızı pekiştirmeliyiz. Birlikte daha güçlüyüz ve her zorluğun üstesinden birlikte gelebiliriz.

Hemşireler Gününü her yıl modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs tarihinde kutluyoruz. Gülen yüzünüz ve sıcak dokunuşlarınızla her zaman umut aşılayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca, Covid -19 nedeniyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm meslektaşlarımın ve umudumuz olan genç meslektaşlarımın 12-18 Mayıs hemşirelik haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. "Hemşireler imiz Geleceğimiz " diyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi

Ardından konuşmasını yapan Başhekimimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı "Kendim öğrenciyken hocalarının iyi işleyen bir kliniğin her zaman özverili, başarılı hemşireler sayesinde iyi işlediğini söylerdi. Bizler kısa zamanda sizlerin sayesinde çok yol aldık. Hedeflerimize yine birlikte ulaşacağız. Sizlere özverili ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederek hemşireler gününüzü kutluyorum." dedi.

Ardından konuşma yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç.Dr. Muhammet Bulut; " Olağanüstü  süreçlerde omuzlarınıza aldığınız ağır yükler bize hemşireliğin ne kadar saygın ve vazgeçilmez bir meslek olduğunu bir defa daha somut olarak göstermiştir. Kendi sosyal, zihinsel, duygusal koşulları ne olursa olsun her daim görev bilinciyle hareket ederek, sürekli kendilerini geliştirerek, 24 saat boyunca hizmet vermekte olan tüm çalışma arkadaşlarımız her zaman göz bebeğimiz oldular. Hemşirelik mesleğini, hem bir yönetici, hem bir ekip arkadaşı, hem bir hasta, hem de hasta yakını olarak sevgiyle, adanmışlıkla, büyük özen ve özveri ile yürüten akademisyen, klinisyen tüm hemşire arkadaşlarımın Hemşireler gününü ve haftasını kutluyorum." dedi.

Sonrasında pasta kesilerek konuklarımıza pasta ikram edildi.

Hemşireler günümüz kutlu olsun

"HEMŞİRELERİMİZ GELECEĞİMİZ"