"5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" Farkındalık Çalışmalarımız
06 Mayıs 2024

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak belirlenmiştir.

Hastanemizde Enfeksiyon Kontrol Komite  Başkanı Prof. Dr.M. Arzu Yetkin ve Enfeksiyon Kontrol Komite Hemşireleri Çiğdem Kök ,Elif Karademir tarafından 5 Mayıs El hijyeni Gününde farkındalık oluşturmak için hastanenin girişine kurulan stant ile hem hastane çalışanlarına hem hasta ve hasta yakınlarına el hijyeni sağlanması için eğitim verildi.

El hijyeni sağlanması, mikroorganizmaların hastadan hastaya yayılmasının önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yüksek morbidite, mortalite ve tedavi maliyetine neden olan enfeksiyonlardan korunmaya yönelik tedbirlerin başında, yeterli el hijyeninin sağlanması gelir. El hijyeni sağlanması, basit ancak en etkili koruma yöntemidir.

• El Hijyeni