28 Şubat Sivil Savunma Günü
29 Şubat 2024

Sivil Savunma ; ülke savunmasının vazgeçilmez öğelerinden biri olup, yalnızca savaş zamanında değil barışta, yaşanan doğa kaynaklı afetlerde, halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yürütülen koruyucu ve kurtarıcı faaliyetlerin bütününü kapsıyor.

Sivil Savunma, Eğitim ve Kalite biriminin iş birliğiyle hastanemiz ana girişinde yöneticilerimizin katılımı ile KBRN ( Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer ), Yangın ve Tahliye müdahale ekipmanlarımız hakkında bilgilendirme yapılmış olup; Afetlerde hazırlık, önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesinin  önemi hakkında hasta, hasta yakını ve çalışanlara bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır.

Sivil savunma günü etkinlikleri kapsamında hastanemizde görev yapan sivil savunma ve afet birimine başhekimimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı tarafından teşekkür belgesi verilmiştir.

• Sivil Savunma Günü