Cevdet & Fatma Yerli Patoloji Laboratuvarımıza Anlamlı Bağış
30 Ekim 2023

Hayırsever vatandaşımız sayın Mustafa Cevdet Yerli ve değerli ailesi tarafından hastanemize 9 milyon tl  değerinde cihaz alımı yapılarak patoloji laboratuvarımız yeniden tefriş edilmiştir.

Hastanemiz patoloji laboratuvarı ilin tek patoloji laboratuvarı olup, 1 Doçent Doktor, 3 Doktor Öğretim Üyesi, 4 uzman hekim, 2 Araştırma Görevlisi doktorumuz ile birlikte 5 Patoloji teknikeri, 1 hemşire ve 2 tıbbi sekreter ile hizmet vermektedir.

İl merkezi ve ilçelerden gelen tüm numunelerin çalışıldığı laboratuvarımızda;

2023 yılı Ocak-Eylül verilerine baktığımızda patoloji laboratuvarından hizmet alan hasta sayımız;24252

Patolojik Numune Sayısı; 15321

Sitolojik Materyal Sayısı; 6198

İşlem Sayısı; 121260’dır.

Bu yüksek rakamlarla birlikte, mevcut cihazlarımızın eski olması ve miadını doldurması sebebiyle yenilenme zaruriyeti hasıl olmuştur.

Bu minvalde hastanemize katkı yapmak isteyen sayın Mustafa Cevdet Yerli beyefendi ve kıymetli ailesi tarafından, Hastanemiz Cevdet-Fatma Yerli Patoloji Laboratuvarına 2 mikroton cihazı, 1 doku takip cihazı, 1 boyama cihazı, 1 frozen cihazı ve 2 adet bloklama cihazı ile birlikte 3 adet eğitim başlıklı araştırma mikroskopu, 3 adet araştırma mikroskopu ve 1 adet kamera sistemi bağışlanmıştır.

Laboratuarımızın Açılış Törenine Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti , Giresun Milletvekilimiz Sayın Ali Temür ,Giresun Ak Parti İl Başkanı Sayın Mete Bahadır Yılmaz, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Erdal Ağar, Giresun il Sağlık Müdürü Sayın Doç. Dr. Muhammet Bulut, Başhekimimiz Sayın Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Patoloji Kliniği İdari Sorumlumuz Sayın Dr.Öğr.Üyesi İlkay Çınar, hastanemiz yöneticileri ve çalışanlarımız katıldı.

Törende; katkılarından dolayı Mustafa Cevdet Yerli'ye Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti tarafından, Avni Yerli'ye Milletvekilimiz Ali Temür tarafından, Faruk Yerli'ye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar tarafından, Mürsel Özbayram'a Ak Parti İl başkanı Mete Bahadır Yılmaz tarafından, Yusuf Emre Özcan'a İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından, Şenol Yerli'ye ve Cevat Yerli adına Şükrü Yerli'ye Başhekim Doç. Dr. Fazıl Kulaklı tarafından plaket takdim edildi.

Törende başhekimimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı "Patoloji laboratuvarımıza, hastanemize ve ilimize yapmış oldukları çok değerli katkılarından dolayı sayın hayırsever vatandaşımız Mustafa Cevdet Yerli beyefendi ve ailesine, ayrıca süreçte çok büyük emek sarf eden ve sürecin olgunlaşmasında büyük katkıları olan Sayın Yusuf Özcan ve Sayın Necati Topatan beyefendilere çok teşekkür eder, merhum Fatma Yerli hanımefendiye Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim.

Cevdet-Fatma YERLİ Patoloji laboratuvarımızın, Hastalarımıza, hastanemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, saygılarımı sunuyorum." dedi.

• IMG_8008 kopya.jpg
  • IMG_7896 kopya.jpg