Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan cerrahi bir yöntemdir.
Karın bölgesinde gelişen çeşitli hastalıkların tanı ya da tedavisi için kullanılan laparoskopik cerrahi yönteminde, cilt üzerindeki kesi boyutu son derece küçüktür. Karın bölgesinin farklı yerlerine açılan kesiler sayesinde operasyon bölgesine diğer cerrahi aletler sokulur ve cerrah, hareketlerini yüksek çözünürlüklü bir monitörden izleyerek yapar. Minimal invaziv cerrahi ya da kansız ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi yöntemi ile pek çok farklı hastalığın tanısı koyulabilir ve tedavisi yapılabilir.
Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahlarımız tarafından; kanserli doku ve organların cerrahileri, laparoskopi (kapalı ameliyat) ile etkin şekilde genel cerrahi kliniğimizde uygulanmaktadır.
“Kapalı ameliyat olması nedeniyle erkenden ayağa kalkabilen ve yemeğini yiyebilen hastamız, normal açık ameliyata göre daha kısa sürede iyileşerek taburcu olmuştur. Büyük merkezlerde yapılan bu özellikli, ileri laparoskopi becerileri gerektiren ameliyatlar, bundan sonra başhekimimizin de desteği ile hastanemizde yapılmaya devam edecektir” diyen Dr. Öğr. Üyesi Ali Muhtaroğlu, Giresun halkına layık oldukları en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini belirtti.