Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi düzenlendi.

10-13 Aralık 2018 tarihleri arasında Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi personellerine yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi düzenlendi.

Eğitim hastane personelimiz, Giresun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Sorumlusu Ali Yılmaz tarafından verildi.

Eğitimde AB Mali Yardımları ve diğer fon kaynakları hakkında bilgiler verildi. Proje Döngüsü Yönetimi metodu anlatılarak AB Hibe Programı rehberine yönelik projeler hazırlamak üzere katılımcılardan proje ekipleri oluşturuldu. İlk olarak proje fikirleri üzerine grup çalışması yapıldı ve bu proje fikirlerinin hangi sorunları çözeceği noktasında detaylı bir sorun analizi yapıldı. Uygulamalı çalışmalarda sırasıyla paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizleri yapıldı. Geliştirilen proje fikirleri gruplar tarafından diğer katılımcılara anlatılarak öneriler değerlendirildi. Projelere ait faaliyet planları ve faaliyet bütçeleri hazırlandı. Yapılan çalışmalar proje başvuru formuna uygulanarak eğitim sona erdi.

Eğitim sonunda katılımcılara eğitim sertifikaları Başhekim Sayın Doç. Dr. Kemal UZUN tarafından verildi. Sayın Başhekim günümüzde kamu kurumlarının idari ve mali kapasitelerinin artmasında, ARGE ve inovasyon çalışmalarında TÜBİTAK ve AB Mali kaynaklarının öneminden bahsetti. Eğitime katılanlar idareci, doktor ve personellere teşekkür ederek, geliştirilen projelerin bir an önce hayata geçmesi Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

• IMG_9177.JPG
  • IMG_9183.JPG