Hastanemizde Üroonkoloji Alanında Hızlı İlerleme

Hastanemizde 3 yıldır düzenli olarak her hafta üroloji kliniğiyle birlikte Radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji, radyoloji ve patoloji kliniklerinin ortak çabasıyla üroonkoloji konseyleri düzenlenmektedir. Böylece multidisipliner tedavi ve takip gereken üroonkoloji hastaları, alanında uzman hekimlerce birlikte değerlendirilebilmektedir. Bu durum onkolojiye temas eden farklı kliniklerdeki hekimlerin hızlı bir şekilde hasta tedavilerini düzenlemesini sağlayarak hastaların zaman kaybının da önüne geçmektedir.  3 yıldan kısa bir sürede yüzlerce kanser hastasının tedavi ve takip planı bu konseylerde düzenlenmiştir.

Hastanemiz Üroloji kliniğinde Ocak 2017 tarihinden itibaren 5000’e yakın cerrahi işlem yapılmış olup bunun önemli bir kısmını Radikal prostatektomi (prostat kanser ameliyatı), nefrektomi (böbrek tümör ameliyatı), Radikal sistektomi ve TUR-M (mesane kanser ameliyatı), retroperitoneal lenf nodu diseksiyonu (metastatik testis kanser ameliyatı), parsiyel orşiektomi (testis koruyucu kanser cerrahisi), Radikal orşiektomi (testis kanser ameliyatı) gibi büyük cerrahi prosedürler oluşturmuştur. Özellikle üro-onkolojik ameliyatlarda laparoskopik cerrahi etkin şekilde kullanılmaktadır.

• konsey (1).jpeg
  • konsey (2).jpeg