Tarama ve Tarama Sonrası Teşhis Eğitimi Yapıldı

Ülkemizde Ulusal Kanser Tarama Standartları doğrultusunda Meme, Serviks ve Kalınbağırsak Kanseri tarama programı yürütülmektedir. Meme kanseri taramaları birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında yapılmakta olup şüpheli sonuç çıkan bireyler ileri tetkik yapılmak üzere teşhis merkezlerine yönlendirilmektedir.
Meme kanseri tarama programda teşhis ve tedavi hizmetleri ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri kapsamında genel cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır. Tarama algoritmasında yer alan uzmanların güncel veriler konusunda bilgilendirilmeleri ve klinik becerilerin artırılması amacıyla 07-08 Kasım 20019 tarihleri arasında Antalya ilinde Tarama ve Tarama Sonrası Teşhis Eğitimi-4 düzenlendi. Tarama ve Tarama Sonrası Teşhis Merkezinde çalışan Genel Cerrahi Uzmanları katıldığı eğitime, hastanemizden Genel Cerrahi Kliniği Dr. Öğr. Üye. İsmail Aydın katıldı.

• tarama 03.jpg
  • tarama01.jpeg