3-9 Kasım Organ Bağış Haftası

Ülkemizde 3 -  9 kasım organ bağış haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu hafta ve yıl içerisinde organ bağışı farkındalığı yaratmak adına sağlık müdürlüğü,toplum sağlığı merkezi ve hastanemiz organ doku nakil koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme eğitimleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Giresun Eğitim araştırma hastanesi olarak 2019 yılında  13 beyin ölümü tespit edilmiş olup 13 aileden 4 aile organ bağısında bulunup organ bekleyen insanlara umut olmuşlardır.

Ülkemizde 23.000 civarında böbrek, 2061 karaciğer, 117 kalp, 88 kişi de akciğer beklemektedir. Maalesef ki bir çok insan bekleme sırasında hayatlarını kaybediyor.

Organ bağışı neden gerekli?

Hayat kalitesini artırır ,is gücü kaybını azaltır,yasam ömrü uzatır,maliyeti daha ucuzdur.

Nerelere organ bağışında bulunabilirsiniz?

Sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri,hastaneler,emniyet müdürlüklerine  organ bagisinda bulunabilirsiniz

Kimler organ bağışında bulunabilir?

Emine Akbulut: 18 yaşını  doldurmuş ve akli dengesi yerinde olan her insan organ bağışında bulunabilir

BAGISLANAN  HER ORGAN KURTARILAN BIR HAYATTIR.

Hayata yeniden merhaba diyemezsiniz ama dedirtebilirsiniz