1-7 MART YEŞİLAY HAFTASI

GRÜ Prof. Dr. A.  İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yeşilay Haftası dolayısıyla GRÜ Yeşilay Topluluğu  ve Yeşilay İl Temsilciliği ile işbirliği içerisinde  stant açtı.

Her yıl, yurt genelinde mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmakta olup; sigaranın, alkolün ve uyuşturucu maddelerin bireylere, aileye ve topluma verdiği zararlar vurgulanmaktadır. Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.

GRÜ Prof. Dr. A.  İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği tarafından sigarayı bıraktırma ünitesinde sigaraya karşı etkin mücadele edilmektedir. Ayrıca Psikiyatri Kliniğimiz tarafından ise uyuşturucu ve alkol gibi vücuda zararlı ve bağımlılık yapan zararlı maddelerle mücadele anlamında tedavi yöntemleri yapılmaktadır.

GRÜ Prof. Dr. A.  İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Selda Günaydın, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sinin 10-19 yaş grubunda genç nüfustan oluştuğunu belirterek Türkiye’de ise her 5 kişiden birinin bu yaş aralığına girdiğini hatırlattı.

Sigara üretenlerin genç nüfusu hedef aldığına dikkat çeken Günaydın, sigaranın esaret, başarısızlık, geri kalmışlık, sosyal dışlanma ile kanser ve diğer yüzlerce hastalık anlamına geldiğini, insan sağlığını bozan bu kötü alışkanlıktan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Selda Günaydın hastanemizde düzenli aralıklarla "Sigara Bırakma " Seminerleri düzenlemektedir.

• yesialyyy (3).jpg
  • yesialyyy (4).jpeg