Koroner By-Pass İle 7 Damar Değişti

Göğüs ağrısı  şikayeti ile başka bir hastaneye başvuran İzzet Öztürk adlı hastaya yapılan anjiyografi sonucunda  koroner arter hastalığı tanısı konulup koroner bypass ameliyatı önerilmiştir. Bunun üzerine hastanemize başvuran hasta Kalp Damar Cerrahi kliniği hekimlerimizin kontrolü altında ameliyat hazırlıkları tamamlanarak açık kalp ameliyatına alındı. Ameliyatta hastamızın 7 koroner damarına kendi bacağından ve göğsünden alınan damarlar ile by-pass yapıldı. Ameliyat sonrası yoğun bakım ve servis dönemleri sorunsuz seyreden hasta operasyondan 7 gün sonra şifa ile taburcu edildi. Hastanemiz Kalp Damar Cerrahi kliniği hekimlerinden Başhekim Doç. Dr. Kemal Uzun " Hastanemizde tecrübeli bir kalp damar cerrahi ekibi mevcut olup 7 gün 24 saat koroner bypass ameliyatları, aort ameliyatları, kapak ameliyatları gibi tüm açık kalp ameliyatları ve damar ameliyatları yapılmaktadır. 7 damar bypass çok nadir yapılmaktadır. Bu ameliyatlarda damar sayısı arttıkça ameliyatın zorluğu ve riski artmaktadır. Böyle özellikli  bir ameliyatı sorunsuz atlatıp hastayı şifa ile taburcu ettiğimiz için mutluyuz." dedi.

• 7damar (2).jpeg